Cocoonen & hygge met de warmtesjaal

5 mei 2023

Cocoonen, even terug in de tijd. Waar komt deze term vandaag?

Faith Popcorn is een bekende trendvoorspeller en marketingconsultant uit de Verenigde Staten. In de jaren ’80 merkte Popcorn op dat consumenten steeds meer tijd thuis doorbrachten en zich terugtrokken in hun eigen cocon. Dit resulteerde in de term “cocooning”, waarbij mensen zich terugtrekken in hun eigen huis om comfort, veiligheid en geborgenheid te vinden. Het cocooning-concept is belangrijk voor mensen omdat het bijdraagt aan hun fysieke, mentale en emotionele welzijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld beter ontspannen, meer rust vinden en jezelf opladen voor nieuwe activiteiten. Ook kan cocooning bijdragen aan het versterken van persoonlijke relaties, doordat mensen meer tijd doorbrengen met hun gezin of partner.

Plaid camel ontspannen vrouw op de bank met warme drank.
vrouw ligt op bed een krant te lezen onder een warme plaid en een warmtesjaal over haar schouders in de kleur cognac

Hygge is een concept dat oorspronkelijk uit Denemarken komt en gericht is op het creëren van een gevoel van welzijn en gezelligheid in het dagelijks leven. Het gaat om het waarderen van de kleine dingen, het genieten van goede momenten met vrienden en familie, en het creëren van een aangename sfeer in huis met kaarsen, warme dranken en comfortabele kleding.

Hoewel cocoonen en hygge vergelijkbare concepten zijn die beide gericht zijn op comfort en gezelligheid, is er wel een verschil. Cocooning gaat meer om het creëren van een veilige en ontspannen plek in huis, waar mensen zich kunnen terugtrekken van de drukte van het dagelijks leven. Hygge draait meer om het waarderen van kleine momenten van comfort en gezelligheid in het dagelijks leven.

Al met al biedt de warmtesjaal een ideale manier om te cocoonen en te hygge, omdat het bijdraagt aan een gevoel van warmte (letterlijk & figuurlijk), comfort en gezelligheid in huis. Het biedt je de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van kleine momenten van rust en comfort, die zo belangrijk zijn in ons drukke en hectische leven. Het is een perfecte manier om te ontspannen en te genieten van een gezellige avond thuis. Zo creëer jij ook in een handomdraai jouw eigen cocooning- en hygge-ervaring.

Bedankt voor het lezen.

Liefs Kelly

Jonge vrouw met warmtesjaal in haar nek op de bank
Luipaard_khaki_doosje