FAQ

Een passend antwoord

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die er hieronder niet tussen staat, neem dan gewoon even contact met mij op. Ik zal dan zo spoedig mogelijk jouw vraag beantwoorden.

Bestellingen die voor 17:00 uur zijn geplaatst, worden dezelfde werkdag nog ingepakt en verzonden.

Ideal (Rabobank, ABN AMRO, ING, Fortis, Postbank, SNS Bank, KNAB), Paypal, Klarne, MrCash, Creditcard en op factuurbasis (betaling binnen 14 dagen na levering).

Verzendkosten warmtesjaal: 3,95€
Verzendkosten oogkussen en losse hoes: 1,95€
Vanaf 45€ gratis verzending.
Deze prijzen gelden voor verzending binnen Nederland én voor verzending naar België en Duitsland.

Ja, dat kan. Je ontvangt de factuur per e-mail. De betalingstermijn is maximaal 14 dagen na levering.

Nee, dit is in principe niet de bedoeling van de warmtesjaal. Het kan wel, maar als de warmtesjaal is afgekoeld heb je wel een magnetron in de buurt nodig om de warmtesjaal weer op te warmen.

Ja, het principe is hetzelfde (opwarmen in de magnetron). Het verschil is dat de warmtesjaal gevuld is met biologisch lijnzaad en daarom zachter aanvoelt. Ook heeft de warmtesjaal een wasbare hoes, en de meeste kersenpitkussens hebben dat niet.

Nee, er zijn geen extra geuren toegevoegd. Deze pittenzak kan in het begin enigszins vochtig aanvoelen en een zurige geur hebben. Dit neemt af na enige malen gebruik. Ook onze oogkussen zijn niet geparfumeerd met een bepaalde aroma, maar dit kan je ook prima zelf doen. Je kan bijvoorbeeld een beetje etherische lavendelolie op het oogkussen druppelen. Deze aroma-therapeutische geur kalmeert, verdrijft slapeloosheid en vermindert stress.

Ja, dat kan. Leg de sjaal in dat geval in de vriezer of koelkast voor minimaal drie uur. De hoes kan in de vriezer om de binnenzak heen blijven zitten. Zowel de warmtesjaal als het oogkussen kan als coldpack gebruikt worden. Een coolpack kan je gebruiken om af te koelen maar ook als je last hebt van hoofdpijn, zwellingen, een insectenbeet, zonnebrand en verstuikingen.

Het is van belang dat je goed de gebruiksaanwijzing leest en de adviezen opvolgt. Verwijder voordat je de warmtesjaal gaat opwarmen de hoes. Benevel de warmtesjaal (de binnenzak gevuld met biologisch lijnzaad) voor gebruik bijv. met een plantenspuit. Een kopje water in de magnetron kan ook. Beter te vochtig dan te droog. Zorg er altijd voor dat de magnetron schoon is en vrij van vetplekken. Leg de warmtesjaal goed op het draaiplateau en blijf in de buurt van de magnetron om deze in de gaten te houden, de warmtesjaal mag niet vast komen te zitten. Blijf goed het aantal Watt van de magnetron in de gaten houden en de tijd die je instelt. Let er op dat de overige functies van de magnetron zijn uitgeschakeld, zoals de grill- of hetelucht functie.

Controleer de warmte van de warmtesjaal voor gebruik. Zowel bij opwarmen als bij koelen. Schud de warmtesjaal voor gebruik kort op.

Nadat de warmtesjaal is gebruikt, het altijd helemaal af laten koelen voordat je opnieuw verwarmt. Overschrijding van de opwarmtijd of temperatuurinstelling leidt niet tot een langere warmteafgifte maar kan schroei- en brandschade veroorzaken.

Heeft je magnetron geen draaiplateau? Wees er dan alert op dat de warmtesjaal minder gelijkmatig opgewarmd wordt. Het advies is dan de warmtesjaal op een bord te leggen (nooit los op een grill) en halverwege de opwarmtijd de warmtesjaal om te draaien. Blijf altijd in de buurt van de magnetron.

Tarwe is een klein, hard korreltje. Lijnzaad is een zacht klein zaadje. Een warmtesjaal gevuld met lijnzaad voelt zachter aan dan een warmtesjaal met tarwe. Lijnzaad is later aan ons assortiment toegevoegd maar al erg populair. Omdat er een duidelijke voorkeur voor lijnzaad is, zijn we volledig overgestapt op warmtesjaals gevuld met lijnzaad.

Nee, de vulling blijft gelijkmatig verdeeld omdat de binnenzak verdeeld is in acht vakken en in elk vak zit +/- 125 gram tarwe of lijnzaad. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling

De afneembare hoes kan in de wasmachine. Echt ideaal, want zo gaat een warmtesjaal en een oogkussen veel langer meer. De afneembare hoes heeft ook als voordeel dat je nog eens van kleur of printje kan wisselen. De binnenzak gevuld met lijnzaad kan niet in de wasmachine.

De warmtesjaal is gevuld met biologisch lijnzaad. Lijnzaad heeft de eigenschap om zowel warmte als kou vast te houden. De pittenzak bestaat uit een binnenzak en een buitenhoes. De binnenzak is verdeeld in acht vakken, ieder vak is gevuld met lijnzaad. De buitenhoes is afneembaar en kan in de wasmachine.

De warmtesjaal wordt opgewarmd in de magnetron. Leg de warmtesjaal in de magnetron en stel het vermogen in op maximaal 500 Watt en verwarm het kussen 2 minuten. Controleer altijd de warmte van de warmtesjaal voor gebruik. Is de gewenste temperatuur nog niet bereikt, verleng dan de opwarmtijd in stappen van 25 seconden. Opwarming in de oven kan wel, maar vraagt wel meer geduld. Start voorzichtig met de oven op 130 graden en 5 minuten. Tussendoor ook even de warmtesjaal opschudden.

Een warmtesjaal blijft 20 tot 25 minuten écht heel lekker warm. Na 25 minuten is de warmtesjaal nog wel steeds wel warm, maar natuurlijk al niet meer zo lekker als in het begin. Dus dan weer in de magnetron! En binnen een paar minuten kan je alweer genieten van heel veel warmte. Veel gemakkelijker dan een kruik vullen met kokend water.

Dit hangt af van hoe vaak je de warmtesjaal gebruikt. Een warmtesjaal kan keer op keer opnieuw opgewarmd worden in de magnetron (laat een warmtesjaal wel eerst volledig afkoelen voordat je de warmtesjaal weer opwarmt). Het advies is om regelmatig met bijvoorbeeld een plantenspray de warmtesjaal te bevochtigen of plaats in de magnetron een kopje water tijdens de opwarming.

70 x 20 cm. Dit is in vergelijking met de meeste standaard pittenzakken behoorlijk lang. De lengte heeft als voordeel dat u de warmtesjaal heerlijk in uw nek, schouders, rug of buik kan leggen.

25 x 13 cm. Ook het oogkussen bestaat uit een binnenzak, gevuld met biologisch lijnzaad. Met een afneembare hoes.