Stress? Warmte helpt.

16 april 2023

Stress is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van deze tijd. Van deadlines tot relatieproblemen; er zijn talloze situaties die ons lichaam in een staat van stress kunnen brengen. En als we ons gestrest voelen, hebben we vaak het gevoel dat we het koud hebben, zelfs als de omgevingstemperatuur normaal is. Waarom is dit zo en hoe kan een warmtesjaal helpen?

exhausted businesswoman having a headache in her office

Het antwoord ligt in de manier waarop ons lichaam reageert op stress. Wanneer we gestrest zijn, geeft ons lichaam hormonen af zoals adrenaline en cortisol. Deze hormonen zorgen ervoor dat ons hart sneller gaat kloppen, onze ademhaling versnelt en onze bloeddruk stijgt. Dit is allemaal onderdeel van de fight-or-flight reactie, die ons lichaam klaarstoomt om te reageren op een bedreigende situatie.

Een warmtesjaal kan op verschillende manieren helpen om het lichaam op te warmen en stress te verminderen. Ten eerste biedt het directe warmte op de plek waar je het nodig hebt, wat kan helpen om je snel op te warmen. Ten tweede kan het de bloedtoevoer naar die plek verbeteren, wat kan helpen om de spanning in de spieren te verminderen en de ontspanning te bevorderen. Ten derde kan het gebruik van een warmtesjaal een ontspannende en rustgevende werking hebben, wat kan helpen om de geestelijke stress te verminderen.

warmtesjaal koud stress verminderen vrouw op bank ontspannen opwarmen met warmtesjaal in nek in de kleur cognac
40 plus vrouw op de bank onder een grote warme plaid en een warmtesjaal in de kleur beige op de bank.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel een warmtesjaal kan helpen om het lichaam op te warmen en stress te verminderen, het geen oplossing biedt voor de onderliggende oorzaken van stress. Het is belangrijk om de oorzaken van stress aan te pakken.

 

Bedankt voor het lezen!

Veel liefs,

Kelly