Vaarwel nekpijn

9 maart 2023

Als je last hebt van nekpijn door bijvoorbeeld het vele thuiswerken, dan weet je hoe vervelend het kan zijn. Nekpijn is een veelvoorkomend probleem bij thuiswerkers. Dit kan te wijten zijn aan een slechte houding. Gelukkig is er nu een simpele oplossing die je in een handomdraai van je nekpijn afhelpt: de warmtesjaal. De warmtesjaal is een heerlijk zacht en comfortabel accessoire dat je eenvoudig in de magnetron kunt opwarmen. Zodra je de warmtesjaal om je nek legt, voel je direct de aangename warmte die zich verspreidt over je pijnlijke spieren. Het is als een warme knuffel voor je nek.

Warmtesjaal okergeel
ValerieVisschedijk-JannekesWarmtesjaals2022-37

Janneke's Warmtesjaal

Ideaal tegen de pijn

Het beste van alles is dat de warmtesjaal niet alleen direct verlichting biedt, maar ook op lange termijn helpt bij het verminderen van nekpijn. Door de warmte wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden gespannen spieren ontspannen. En dat allemaal terwijl je lekker kunt ontspannen op de bank of aan je bureau kunt werken.

De warmtesjaal is ook erg praktisch voor thuiswerkers. Omdat de warmtesjaal snel en gemakkelijk kan worden opgewarmd, kan deze op elk moment van de dag worden gebruikt. Of je nu in de ochtend vroeg begint met werken of laat op de avond nog bezig bent, de warmtesjaal biedt altijd comfort en verlichting.

 

Thuiswerk

Tips!

Naast het gebruik van de warmtesjaal zijn er nog andere tips die thuiswerkers kunnen gebruiken om nekpijn te verminderen. Hieronder vind je drie handige tips:

1. Stel een ergonomische werkplek in.

Een goede werkplek kan veel verschil maken bij het verminderen van nekpijn. Zorg ervoor dat je bureau op de juiste hoogte staat en dat je stoel goed is afgesteld. Gebruik eventueel een kussen om de hoogte van je stoel aan te passen en zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat. Dit kan helpen om een goede houding aan te nemen en nekpijn te verminderen.

2. Neem regelmatig pauzes.

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen en even te bewegen tijdens het thuiswerken. Sta op en loop wat rond, strek je benen en armen en rol je schouders naar achteren. Dit kan helpen om de spanning in de nek en schouders te verminderen en de bloedcirculatie te stimuleren.

3. Doe nekoefeningen.

Er zijn verschillende nekoefeningen die je kunt doen om de spieren in je nek te versterken en te ontspannen. Draai bijvoorbeeld je hoofd langzaam naar links en rechts, kantel je hoofd naar links en rechts en draai je hoofd in een cirkel. Doe deze oefeningen regelmatig en je zult merken dat je nekpijn vermindert en je houding verbetert.

Warmtesjaal beige wafelstof
Een jonge vrouw warmt zich om door een warmtesjaal over haar schouders te leggen en kijkt dromerig uit het raam.

Door deze drie tips te volgen en de warmtesjaal te gebruiken, kun je de nekpijn die gepaard gaat met thuiswerken aanzienlijk verminderen. Een goede houding, regelmatige pauzes en nekoefeningen kunnen allemaal helpen om je nek gezond en pijnvrij te houden.

Bedankt voor het lezen!

Veel liefs,

Kelly