Een zachte massage.

16 maart 2023

Er bestaan veel soorten pittenzakken met ieder verschillende vormen én vullingen. Je hebt pittenzakken met kersenpitten, lijnzaad, rijst, koolzaad, druivenpitten, en zelfs siliconen parels.

 

vrouw toont binnenzak van pittenzak warmtesjaal en de wasbare hoes
Jannekes oogkussen kleuren

Kleine zaden

Veel warmte

Als het gaat om het behouden van warmte, presteren pittenzakken met kleine zaden of korrels over het algemeen beter dan kersenpitkussens. Dit komt doordat de kersenpitten relatief groot zijn, waardoor er meer ruimte tussen zit en warmte sneller vervliegt. In tegenstelling tot kleinere korrels, pitten en zaden zijn kersenpitten minder goed in staat om warmte vast te houden. De kleinere vullingen hebben minder ruimte tussen de korrels, waardoor de warmte beter bij elkaar blijft en de pittenzak langer warm blijft

Biologisch

Aandacht voor de natuur

Bij Janneke’s Warmtesjaal vullen wij onze warmtekussens met biologisch lijnzaad. Ten eerste kiezen we voor biologisch omdat we graag een duurzaam product willen verkopen. Ook wij houden van de natuur en we vinden dat we daar zorgvuldig mee om moeten gaan.

Wat zijn dan de voordelen van lijnzaad in de warmtesjaal?

-Lijnzaad is in staat om warmte vast te houden en weer af te geven omdat het een dicht materiaal is dat bestaat uit kleine, dunne zaden. Deze zaden zijn van nature goed in staat om warmte vast te houden en vast te houden gedurende een lange periode. Wanneer de lijnzaden worden verwarmd, bijvoorbeeld door de pittenzak op te warmen in de magnetron, worden de zaden opgewarmd en slaan ze deze warmte op. Wanneer de pittenzak op het lichaam wordt geplaatst, geeft het lijnzaad de opgeslagen warmte geleidelijk af aan het lichaam, waardoor een aangenaam en rustgevend gevoel ontstaat.

-Lijnzaad is een vettig zaadjes en droogt nauwelijks uit. Daarom kan je jaren plezier hebben van de warmtesjaal.

-Lijnzaad heeft van nature een neutrale geur, wat betekent dat het geen ongewenste geuren afgeeft wanneer het wordt verwarmd. Dit is een groot voordeel ten opzichte van sommige andere vullingen, zoals bijvoorbeeld rijst.

-Tot slot is een groot voordeel dat lijnzaad heerlijk zacht aan voelt en daardoor veel fijner op je lichaam aanvoelt.

 

Bedankt voor het lezen!

Veel liefs,

Kelly