Hoe krijg ik de kou uit mijn lijf?

18 april 2023

Op sommige dagen (vooral als ik moe ben) heb ik het koud en is het maar moeilijk warm te worden en te blijven. Koud weer, hormonen, vermoeidheid, stress; wat de oorzaak ook is, alleen warme kleding en of de verwarming hoger (liever niet…) is dan niet de oplossing. Wat helpt dan wel?

 

unhappy man feeling cold wearing warm winter clothes indoors. sad broke poor person no to pay electric bill suffering from cold in own unheated home during winter. no heating
Jannekes algemene voorwaarden

Er zijn verschillende manieren om de kou uit je lijf te krijgen, afhankelijk van de oorzaak van de kou en je persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Verhoog de lichaamsbeweging. Door te bewegen, verhoog je de bloedstroom en de stofwisseling van het lichaam, wat kan helpen om de kou te verdrijven. Dit kan variëren van lichte oefeningen, zoals stretchen tot intensievere oefeningen, zoals hardlopen.
  2. Houd jezelf warm. Trek warme kleding aan, zoals een dikke trui, sokken en muts. Gebruik indien nodig extra dekens en natuurlijk een warmtesjaal om warm te blijven.
  3. Drink warme dranken. Drink warme dranken zoals thee, koffie of warme chocolademelk om je lichaam van binnenuit te verwarmen.

 

4. Neem een warm bad of douche. Een warm bad of douche kan helpen om je lichaam op te warmen en de kou te verdrijven.

5. Eet warme maaltijden. Eet warme en voedzame maaltijden zoals soepen en stoofschotels om je lichaam te verwarmen van binnenuit.

6. Verlaag stress. Verminder stress door middel van ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen. Stress kan bijdragen aan het gevoel van kou in het lichaam. (lees hier meer over in dit blog)

 

Jonge vrouw met bruin haar op de bank en onder een camelkleurige plaid
Warmtesjaal op de bank

Bedankt voor het lezen!

Veel liefs,

Kelly